Silentcall.se

Hej och välkommen till Silentcall.se! Det här är en hemsida för dig som känner passionerat kring musik – i synnerhet rockmusik. På den här hemsidan kan du läsa artiklar om allt från svenska rockband till några av musikhistoriens största och mest magiska turnéer. Vi försöker utveckla, analysera och fundera kring allt som har med rockmusik att göra.

Musik är livsnödvändigt

För oss är rockmusik, och musik i allmänhet för den delen, lika viktigt som syret vi andas och maten vi behöver äta för att överleva. Musik har inte bara förmågan att pigga upp en när man känner sig nere. Det är också när man lyssnar på musik som man kan lösa upp kreativa blockeringar, få den där idén som öppnar upp ett problem som man brottats med en hel dag.

Rockmusik är en livsstil

Okej, inte nödvändigtvis, men för oss som verkligen tycker om rockmusik genomsyrar det allt. Från hur vi klär oss till tankarna som dagligen rör sig i våra huvuden. Har man växt upp med rockmusik som fond fortsätter den att prägla en genom hela livet.

Rockmusik öppnar dörrar till djupare samhällsanalyser

Rockmusiken är inte bara ”party”, den är också en väg in i djupare samhällsanalyser – för den som vill. 1970-talet präglades av arenarocken, en konsekvens av upptäckten att rockband faktiskt kunde fylla arenor precis som idrotten. Lyssna på 1980-talets musik och du hör att erans mest tongivande musik präglas av dyra, digitala produktioner – ett tecken på att 60- och 70-talens sociala medvetande gett vika för mer individualistiska värderingar. 1990-talets grungeexplosion utgör i sin tur en andra punkvåg, en reaktion på det föregående decenniets excesser. Sådär går det att fundera kring alla perioders musikaliska uttryck.

På vår blogg kan du ta del av tankar som dessa såväl som andra funderingar kring gammal och ny rockmusik och allt som hör därtill.